Gratis verzending v.a. 150,- Snelle levering Ruim assortiment Goede service Technische support

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

LED Verlichting

LED VerlichtingBezig met laden...

Led verlichting, of in het kort genoemd led, staat voor Light Emitting Diode en geeft een zeer helder licht. Ledlampen volgen de ouderwetse gloeilamp en de tl-buis op. Ledverlichting wordt bijna overal toegepast en kent vele voordelen.

Lange levensduur

Al in 1907 werd er aan de ontwikkeling van de ledlamp gewerkt, maar pas in 1962 werd de eerste werkende led ontwikkelt. Ledverlichting is er in verschillende kleuren. Afhankelijk va de aard van de gebruikte materialen kan dit wit, blauw, rood, groen of geel zijn. Er kunnen mengkleuren gemaakt worden door twee of drie kleuren samen te voegen. De nieuwste ledlampen zijn energiezuiniger dan halogeenlampen en gloeilampen, maar nog niet zo efficiënt als de tl-lamp.

Het rendement van een led is hoog, waarbij een rode ledlamp een hoger rendement heeft dan een witte ledlamp. Bij kou neemt het rendement toe, net als bij dimmen. Meer dan 75 procent van de ledlampen gaat 20.000 branduren mee. Dit betekent dat 1 ledlamp gedurende 10 jaar mee kan gaan, wanneer deze 5 uren per dag brandt. Uit verschillende testen is gebleken dat sommige lampen zelfs 30.000 branduren meegaan.

Kostenbesparing op de energierekening

Een 4 watt ledlamp kan een 25 watt gloeilamp vervangen, en een 5 watt ledlamp een 40 watt gloeilamp. Ledlampen hebben een hogere lichtopbrengst e zijn energiezuiniger. Wanneer 1 gloeilamp van 40 watt en 1 ledlamp van 5 watt gedurende 5 uren per dag branden, dan vallen de energiekosten voor de ledlamp ongeveer 14 euro per jaar lager uit. Reken maar eens uit wat dit betekent wanneer je 10 of 20 gloeilampen vervangt voor ledlampen.

Goed voor het milieu

Ledverlichting is niet alleen duurzaam en efficiënter dan andere verlichting, het is ook nog eens milieuvriendelijker. Doordat ledverlichting minder energie verbruikt vindt er ook minder co2 uitstoot plaats. Dat is dus niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor de aarde.

Ledverlichting voor huis, kantoor en bedrijven

Overal kan ledverlichting toegepast worden. Zo zien we ze in de woonkamer, keuken, slaapkamer maar ook in tuinen, opritten en garages. Veel kantoren vervangen hun ouderwetse gloeilampen of tl-lampen voor een led paneel. De overheid gebruikt ze in verkeerslichten en straatverlichting. Led lichtbronnen zijn er in verschillende variaties waaronder led armaturen, led panelen, plafond led en strips. Zowel als winkelverlichting, industriele verlichting als binnen de huiselijke sferen: met led kan je alle kanten op.


Altijd op de hoogte blijven?


Inschrijven